E -Online Satış - Toptan Gıda En uygun Fiyatlar
Lor Peyni̇ri̇
Buradasınız: Anasayfa / Blog
30 Nisan 2023, Pazar
LOR PEYNİRİ
Protein, kalsiyum, potasyum, A ve C vitaminleri açısından çok zengin bir peynir çeşididir
LOR PEYNİRİ

LOR PEYNİRİ

“Sabahları kral gibi, öğlenleri prens gibi, akşamları fakir gibi beslenin.”  Sözünü duymuşsunuzdur. Kahvaltı kültürümüz de bu sözü birebir uygulamaktadır. Güne enerjik başlamanın, sağlıklı ve iyi beslenmeden geçtiğini herkes bilir.

Lor peyniri, az yağlı olması, vitamin zenginliğini içermesi bakımından en çok tercih edilen peynir türlerindendir. Peki, lor peyniri nasıl üretilir, lor peyniri nasıl tüketilir, lor peyniri mutfakta nerelerde kullanılır? Gelin beraber inceleyelim.

Genellikle inek sütünden imal edilen lor peyniri, özellikle kaşar peynirinin, peynir altı suyundan üretilmektedir. Kazanda ısıtılan sütün, peynir mayalanırken, pıhtılaşması ile üretilir. Oluşan pıhtıların, beze alınarak, süzülmesi ve dinlendirilmesi ile lor peyniri yemeye hazır hale gelir.

Lor peyniri tuzlu da tuzsuz da yapılabilir.

Lor peyniri nasıl tüketilir?

Protein, kalsiyum, potasyum, A ve C vitaminleri açısından zengin bir yapıya sahip olan lor peyniri, az yağlı ve az tuzlu olması nedeniyle tansiyon rahatsızlığı olanların, diyet yapanların, kalp hastalarının ve sporcuların en çok tercih ettiği peynir türüdür.

Kas zedelenmelerinde, düzenli tüketimi vücutta onarıcı etkiyi gösterir.

Yüksek oranda protein ihtiva etmesi nedeniyle gut rahatsızlığı olanların, az ve dikkatli tüketmesi önerilir.

Lor peyniri kullanım alanları nerelerdir?

Besin değerleri yüksek olan lor peyniri, kahvaltılarda sade tüketilebileceği gibi zeytinyağlı-çörek otlu ya da pul biber, kekik, nane gibi baharatlarla zenginleştirilerek de tüketilebilir. Sıkma, gözleme, poğaça, börek gibi hamur işlerinde, salatalarda veya mevsim yeşillikleri ile de farklı bir lezzet sunar.

Lor peyniri saklama koşulları

Hava almayan, cam kaplarda ve buzdolabında muhafaza edilmelidir. Peynir türleri arasında bozulmaya en yatkın olanı lor peyniridir. Bu nedenle en fazla bir hafta içinde tüketilmelidir.

Kaliteli, lezzetli ve güvenilir markaların adı altında üretilen lor peynirine, eonlinesatis.com sitemizden ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Diğer Blok yazılarımızın devamı ;

 

 

#ROKFOR PEYNİRİ

#KARS GRAVYER PEYNİRİ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ürün  çeşitlerimiz için ; 

 
 

 

 

 

Etiketler
Toptan gıda
toptan lor
toptan lor peyniri
lor peyniri
peynir
kaşar
kaşar peyniri
eonlinesatış
organik peynir
toptan gıda istanbul
yöresel peynir
ithal peynir
toptan ithal peynir
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın