E -Online Satış - Toptan Gıda En uygun Fiyatlar
Rokfor Peyniri
Buradasınız: Anasayfa / Blog
27 Şubat 2023, Pazartesi
ROKFOR PEYNİRİ
Dünyanın en lezzetli peynirlerinden birisi olarak kabul gören Fransa’nın rokfor peyniri, mavi küflü peynir ya da kralların peyniri olarak da tabir edilir.
ROKFOR PEYNİRİ

Rokfor Peyniri

Dünyanın en lezzetli peynirlerinden birisi olarak kabul gören Fransa’nın rokfor peyniri, mavi küflü peynir ya da kralların peyniri olarak da tabir edilir.

Günümüzde, endüstriyel gelişim sayesinde rokfor peyniri dünyanın her ülkesinde üretilir hale gelmiştir. İlk üretimi ve olgunlaştırılması mağaralarda yapıldığı için, serin nemli alanı seven bir peynirdir. Uzun süre lezzetini koruyan rokfor peyniri eskitildikçe kıymetlenen bir peynir çeşididir.

Rokfor peyniri nasıl üretilir, rokfor peyniri hangi yemeklerde eşsiz sunum sağlar? O halde buyurun rokfor peynirimizi tanımaya.

Rokfor peyniri nasıl üretilir, nasıl küflendirilir?

Sütün ısıtılıp peynir mayası ile pıhtılaştırılması, pıhtıların kalıplara alınıp yoğrulması ve üstüne mavi renkli küf çürüğü ilave edilmesi yöntemi ile üretilmektedir. Bir hafta boyunca belirli periyodlarla ters düz çevrilir ve peynir suyunun tamamen çekilmesi sağlanır.

Rokfor peynirine işlenme aşamasında dökülen mavi küf, buğday unu, çavdar unu, sirke ve maya karışımı ile elde edilir. Bu karışım pişirilip ekmek haline getirilir ve bu ekmekler nemli ortamlarda bir- bir buçuk aylık zaman aralığında küflenmeye bırakılır. Küflenen bu ekmekler, kurutulup öğütülür ve toz kıvamına getirilir. İşte kalıplara alınan rokfor peynirine üretim esnasında bu toz halindeki küflü ekmek karışımı ilave edilir.

Yumuşak, yağlı, dayanaklı, ince kabuklu ve aromatik bir tada sahip olan rokfor peyniri, Blue Heaven Rokfor Peyniri adıyla raflardan sofralarınıza yolculuk ederek siz değerli rokforseverlerle buluşmaktadır.

Blue Heaven Rokfor Peyniri nasıl tüketilir, hangi yemeklere lezzet katar?

Hepimizin en bildiği sunum tabii ki kahvaltıda tüketilmesidir. Her damak zevkine hitap eden Blue Heaven rokfor peyniri ile her yemeğin lezzetine ve türüne göre baharat ve krema ile zenginleştirilen soslar hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız rokfor peynirli soslarınızı; bonfile, tavuk, mantar, makarna, pizzada rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ağızda bıraktığı aromatik ve eşsiz tadı ile mevsim salatalarınıza muhteşem bir eştir. Kurutulmuş domates, zeytinyağı ve tercihinize bağlı baharatlarla zenginleştirebileceğiniz rokfor peyniri, kahvaltınızda damak tadınıza hitap eden bir lezzettir.

Doğal küfü sayesinde antioksidan kaynağı olan rokfor peyniri, bağışıklık sistemini koruyucu ve güçlendirici etkiye sahiptir. Kalsiyum ve protein zengini olması kan şekerinin düzenlenmesinde, kemik gelişiminde ve tokluk hissinde etkin bir göreve sahiptir.

Rokfor peyniri nasıl muhaza edilir?

Serin, rutubetli ortamda muhafaza edilmesi gerekir ki bu konuda buzdolabı en iyi muhafaza ortamıdır. Tüketeceğiniz kadarını alıp geri kalanını saklamak istediğinizde yağlı kağıda sarıp hava almayacak bir kavanozda veya kendi ambalajında saklanması en uygun seçeneklerdir.

Blue Heaven Rokfor Peyniri hijyenik koşullarda, kalite baz alınarak seri üretim ile raflardan siz rokfor severlerin sofralarını zenginleştiren en güzel tercihtir.

 

Diğer Blok yazılarımızın devamı ;

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ürün  çeşitlerimiz için ; 

 
 

 

Etiketler
Toptan gıda
Toptan satış
Toptan Rokfor peyniri
Toptan blue heaven
Blue heaven rokfor peyniri
Rokfor peyniri
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın